Päivitetty:31.03.2015

Muutostyöilmoitus

Muutostyöilmoitus

Muutostyöilmoitus asiakkaalle.

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake ja lähetä se meille.

Lihavoidut kohdat pakollisia!

Osakkaan tiedot
Taloyhtiön tiedot
Kunnosssapito tai muutostyö

Ilmoitusvelvollisuus koskee lähes kaikkia muita töitä paitsi maalaus- ja tapetointitöitä. Osakkaan ilmoituksen tulee sisältää selostus aiotusta työstä ja tulee olla sellainen, että isännöitsijä tai hallitus pystyy ilmoituksen perusteella arvioimaan toteutettavan työn vaikutuksia yhtiön tai toisen osakkaan kunnossapitovastuulla oleviin rakennuksen, kiinteistön tai huoneiston osaan, huoneiston käyttämiseen tai kiinteistön ulkonäköön. (Merkitään esim. kylpyhuoneen kaakeleiden uusiminen vesieristeineen.) Vedeneristyksen tarkastus on suoritettava ennen seinä- tai lattialaatoituksia. Tarkastuksesta on tehtävä mittauspöytäkirja, joka on tilattavissa isännöitsijätoimistosta tai ulkopuoliselta tarkastajalta.

Rakennustekniset työt

Esim. kylpyhuoneen laajentaminen makuuhuoneen puolelle, löylyhuoneen rakentaminen käytävään, keittiön kaapiston uusiminen.

Lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtotyöt
Sähkötyöt
Asbestityöt

Milloin asunnossa on tehtävä asbestikartoitus?

Lain mukaan purettavien materiaalien asbesti pitää kartoittaa ennen purkutyötä, jos rakennus on rakennettu ennen vuotta 1994. Jos osakas remontoi tällaisessa talossa olevaa huoneistoaan, hänen tulee teettää asbestikartoitus purettaviin materiaaleihin (ellei sitä ole jo tehty).

Muut tiedot

Osakkaan tulee huolehtia, että valvojalla ja työnjohtajalla on riittävä ammattitaito ja pätevyys. Jos remontissa muutetaan esim. sähkövetoja, ilmastointia tai vesiputkien paikkaa, taloyhtiö voi määrätä työlle oman valvojansa.

Lähetä

Alasivuja ei ole!

Lue myös nämä:

Arvioinnit

Teemme arvioita kohteista.

Lue lisää...